AI-dokter de toekomst?

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Heeft kunstmatige intelligentie ook in het medisch domein de toekomst? Volgens een publicatie in PLOS Digital Health is een groot taalmodel - genaamd ChatGPT - geslaagd voor het artsenexamen van de Verenigde Staten en zou een dergelijk model kunnen helpen bij klinische besluitvorming.

De software kreeg 350 examenvragen voorgelegd van het United States Medical Licensing Exam (USMLE). Twee artsen evalueerden de resultaten en een derde arts beoordeelde de discrepanties tussen de bevindingen. 

ChatGPT passeerde met een nauwkeurigheid van 60% net de drempel van het examen. De resultaten werden bereikt zonder input van menselijke trainers. 

Het is te vroeg om te concluderen dat kunstmatige intelligentie in de toekomst de stoel van de dokter gaat bezetten. Wel heeft ChatGPT de potentie om een rol te spelen in het medisch onderwijs en bij klinische besluitvorming. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.