Algenkroket

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Royaan - Nederlandse fabrikant van premium snackmerken - gaat samenwerken met The Algae Factory waarbij gekeken wordt naar de ontwikkeling van duurzame en gezonde snacks op basis van algen.

The Algae Factory is een samenwerkingsverband van enkele studenten van de Wageningen Universiteit. Onlangs won ze de voorronde van de Ecotrophelia, een Europese wedstrijd met als opdracht een duurzaam voedingsproduct te ontwikkelen. Met KROKi, een door de studenten ontwikkelde kroket op basis van groenten en de micro-alg spirulina mochten ze vervolgens Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale competitie die plaatsvond tijdens de SIAL in Parijs.

De samenwerking met The Algae Factory sluit aan bij de Royaan filosofie ‘Goed Genieten’, waarbij de snackfabrikant zich committeert aan de belofte om snacken niet alleen lekkerder, makkelijker en leuker te maken maar vooral ook beter. Onder de nieuwe missie van Royaan vallen onder andere het volop investeren in smaakinnovaties en het ontwikkelen van nieuwe alternatieve snacks. Royaan wil zich er samen met The Algae Factory op toeleggen snacks te ontwikkelen waarbij bijzondere, duurzame en gezonde grondstoffen worden gebruikt.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.