Arabische vrouw en haar kind te weinig vitamine D

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Moeders uit Arabische landen die borstvoeding geven, hebben vaak te weinig vitamine D, doordat ze door hun kleding nauwelijks zonneschijn op hun huid krijgen. Dit probleem doet zich ook voor bij hun kind.
Dit onderzoek is gedaan in de Verenigde Arabische Emiraten om te achterhalen hoe vaak een dergelijk tekort voorkomt bij moeder en kind. Aan het onderzoek deden negentig moeders mee met hun kind met een leeftijd van gemiddeld zes weken. De moeders gaven allen borstvoeding en geen van hen gebruikte supplementen met vitamine D erin. Het onderzoek vond in de zomer plaats. De hoeveelheid vitamine D die de moeders met hun voeding binnenkregen, werd vastgesteld. De concentraties in het bloed werden bij moeder en kind gemeten.
De moeders kregen gemiddeld 88 IE vitamine D binnen met hun voeding. Ter vergelijking: de ADH in Nederland is 100 IE. Op basis van de concentraties in het bloed werd vastgesteld dat 61 procent van de moeders en 82 procent van hun kinderen aan een hypovitaminose (een tekort aan vitamine) leden.
Deze resultaten laten zien dat zogende vrouwen in de Verenigde Arabische Emiraten er waarschijnlijk goed aan doen om vitamine D te suppleren.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.