Astma door schoonmaakmiddelen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
De kans op astma wordt groter wanneer kinderen veel vluchtige organische bestanddelen binnenkrijgen. Hieronder vallen dampen van schoonmaakmiddelen, verf, nieuwe vloerbedekking en oplosmiddel. Dit is de conclusie van Australisch onderzoek.
Het onderzoek betrof 88 kinderen tussen de zes maanden en drie jaar oud met astma en 104 even oude kinderen zonder astma. Met behulp van vragenlijsten werd de gezondheidsstatus van de kinderen en hun thuissituatie vastgesteld. In de winter en in de zomer werden de concentratie van de stoffen, de gemiddelde temperatuur en de relatieve vochtigheid in het huis gemeten.
De kinderen die astma hadden, waren significant meer aan de giftige middelen blootgesteld. Vooral bezeen, ethylbenzeen en tolueen kwamen meer voor in de huishoudens van de astmatische kinderen. Wanneer de hoeveelheid tolueen en benzeen met 10 µg/m3 toenam, werd het risico van astma twee, respectievelijk drie keer zo groot. Deze organische stoffen komen in Nederlandse huishoudens niet zo vaak meer voor.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.