Beter in vorm met magnesium

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met magnesium verbetert de fysieke prestaties van gezonde, oudere vrouwen.

Er namen 139 gezonde vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 72 jaar deel aan een fitnessprogramma. Ze werden verdeeld in een suppletie- en controlegroep. In de suppletiegroep kregen de vrouwen dagelijks 300 mg magnesium (als -oxide). In de controlegroep namen de vrouwen alleen deel aan het fitnessprogramma. Aan het begin en na twaalf weken werden de fysieke prestaties gemeten aan de hand van de zogenaamde ‘Short Physical Performance Battery’ (SPPB).

Uiteindelijk voltooiden 124 vrouwen (waarvan 53 suppletie kregen) de studie. Aan het begin van de studie was er geen verschil waarneembaar tussen de SPPB-scores van de suppletie- en de controlegroep. Na twaalf weken was de totale gemiddelde SPPB-score in de suppletiegroep significant beter dan in de controlegroep. Ook nam - in vergelijking met de controlegroep - de loopsnelheid significant toe, terwijl de tijd die de vrouwen nodig hadden om uit een stoel op te staan significant afnam in de suppletiegroep. De verbeteringen waren vooral zichtbaar bij de vrouwen die een te lage magnesiuminname hadden via de voeding.

Dagelijkse suppletie met magnesium verbetert de fysieke prestaties van gezonde, oudere vrouwen. Volgens de wetenschappers suggereren de resultaten dat magnesiumsuppletie de fysieke achteruitgang met het ouder worden mogelijk kan vertragen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen