Borstvoeding beschermt kinderen tegen obesitas

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die borstvoeding hebben gehad minder kans hebben om te zwaar te worden dan kinderen die met de fles groot zijn geworden. Deze resultaten werden gepubliceerd in the Journal of Pediatrics.
Het team van dr Rudiger von Kries van de Ludwig-Maximilians-Universiteit in München deed onderzoek bij 33.768 kinderen uit Tsjechië. Alle kinderen waren tussen de zes en veertien jaar. De onderzoekers kozen deze onderzoekspopulatie omdat volgens hen in Oost-Europese landen door het vroegre socialistische systeem de leefomstandigheden tussen de diverse socio-economische groepen niet veel van elkaar verschillen.
Uit het onderzoek bleek dat obesitas minder voorkwam bij kinderen die als baby borstvoeding (9,3%) hadden gekregen vergeleken met kinderen die als baby de fles kregen (12,4%). Deze relatie nam niet af naarmate de kinderen ouder werden. Ook hadden sociale en economische factoren, zoals opleiding van de ouders, gewicht van de ouders, rookgedrag van de moeder, hoog geboortegewicht, televisie kijken, aantal broertjes en zusjes en lichamelijke activiteit, geen invloed op deze relatie.
De onderzoekers concludeerden dat borstvoeding van invloed is op overgewicht in kinderen en niet de socio-economische status, die in deze onderzoekspopulatie homogeen was.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen