Bosbesextract geneest wonden

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Een extract van bosbessen bevordert het genezingsproces van wonden. Dit blijkt uit een onderzoek waarvan de resultaten gepresenteerd werden tijdens het jaarcongres van de American Physiological Society.

In het experiment werden ratten in drie groepen verdeeld. In de eerste groep werden de wonden van de ratten behandeld met gel met een extract van wilde bosbessen. In de tweede groep werden de wonden behandeld met dezelfde gel zonder het extract en in de derde groep kregen de ratten geen wondbehandeling (controlegroep). De wonden werden gedurende zeven dagen behandeld. 

Onder invloed van het bosbesextract was de genezing van de wonden 12% sneller dan bij de ratten die geen wondbehandeling kregen. Ook nam de doorbloeding van de wonden met 20% toe onder invloed van het extract. Ten opzichte van de traditionele gel was de genezingssnelheid en doorbloeding onder invloed van het extract 6% beter.

In vervolgonderzoek willen de wetenschappers de gel met bosbesextract verder ontwikkelen tot een stabiel en doelmatig wondverband.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen