Dierproef: teflon immunotoxisch

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Teflon bleek in een proef met muizen na uitwendige blootstelling toxisch te zijn voor het immuunsysteem.
PFOA (perfluorooctanoic acid), de wetenschappelijke benaming van teflon, is een fluorhoudende verbinding. Dergelijke verbindingen staan bekend om hun giftige werking.
Dr. Jean Meade en haar collega’s van de National Institute for Occupational Safety and Health in West Virginia heeft bij muizen aangetoond dat het immuunsysteem door teflon wordt aangezet om over te reageren op allergenen. Wanneer de dieren uitwendig teflon op de huid achter de oren kregen gesmeerd en vervolgens werden geïnjecteerd met een eiwit uit eieren (ovalbumine), dan maakten ze meer allergeen-specifieke antistoffen aan en hadden ze meer last van constrictie van de luchtwegen dan wanneer ze alleen aan het ei-allergeen waren blootgesteld. Door de blootstelling aan teflon bleek bovendien het gewicht van de lever verhoogd en dat van de immuunorganen thymus en milt verlaagd.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.