Drink met mate…

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Alcohol - zij het gedronken met mate - heeft een gunstig effect op de preventie van een depressie. Vooral wijn blijkt effectief.

Aan de studie namen 5505 mannen en vrouwen in de leeftijd van 55 tot 80 jaar deel. Ze werden gedurende zeven jaar gevolgd. De deelnemers hadden nooit een depressie doorgemaakt en waren niet verslaafd aan alcohol. Jaarlijks werd de alcoholconsumptie geschat met behulp van een vragenlijst die door een diëtiste werd afgenomen.

Personen die dagelijks 5 tot 15 gram alcohol binnenkregen, hadden met 28% significant minder kans op een depressie in vergelijking met geheelonthouders. Vooral het drinken van wijn had een preventief effect. De consumptie van twee tot zeven glazen wijn per week verkleinde met 32% significant het risico van een depressie. Personen die meer glazen dronken hadden daarentegen een grotere kans.

Het nuttigen van alcoholische dranken - vooral wijn - is gunstig ter preventie van een depressie. Maar ook hier geldt: drink met mate.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen