Een appel per dag…

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Eén appel per dag houdt de dokter weg, is een veelgehoord spreekwoord. Of in deze wijsheid een kern van waarheid schuilt, werd onderzocht door Amerikaanse wetenschappers.

Er werden gegevens gebruikt van bijna 9000 volwassenen die deel hadden genomen aan de National Health and Nutrition Examination Survey in de jaren 2007/2008 en 2009/2010. De deelnemers hielden gedurende 24 uur een eetdagboek bij en er werd vervolgens een vergelijking gemaakt tussen personen die dagelijks minimaal een kleine appel consumeerden en personen die geen appels aten.

Slechts 9% van de deelnemers (753 personen) at dagelijks minimaal één appel, de overige 91% van de proefpersonen (7646 personen) at nauwelijks een appel. Hoewel appeleters even vaak een bezoek aan de dokter brachten dan de niet-appeleters, gebruikten de appeleters wel met 27% significant minder voorgeschreven medicijnen in vergelijking met de appelmijders.

De resultaten bevestigen de inhoud van het spreekwoord niet, maar er zit mogelijk toch een kern van waarheid in het gezegde, omdat appelconsumptie gerelateerd is aan minder medicijngebruik.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.