Eén op drie Amerikanen gechipt

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Eén op de drie Amerikanen blijkt een microchip in zijn lichaam te hebben zonder dat de persoon zich hiervan bewust is. Dit blijkt uit een publicatie van de Wyoming Institute of Technology (WIT).

In de studie werden 2955 Amerikanen uit verschillende regio’s door artsen onderzocht op de aanwezigheid van een Radio Frequency Identification Chip (RFID). De deelnemers werden ontkleed waarna bekeken werd of er aanwijzingen waren voor een microchip. Tevens ondergingen ze een lichaamsscan.

Bij maar liefst een van de drie deelnemers werd een microchip gevonden. Ze werden veelal aangetroffen in vullingen, kronen en bruggen. De chip kan tijdens de productie van deze implantaten eenvoudig verwerkt worden zonder medeweten of toestemming van de patiënt. Dit blijkt uit een publicatie over RIFD implantaten in het tijdschrift The Open Dentistry Journal. Het artikel beschrijft dat de procedure voor verwerking van de chip in een implantaat inderdaad zeer eenvoudig is. Het artikel vermeldt verder dat de chip vele voordelen biedt. Niet alleen kunnen medische gegevens van de patiënt worden vastgelegd in een databank, ook geeft de chip informatie over de gebruikte materialen en vergemakkelijkt het de traceerbaarheid. Tenslotte kan de chip van forensische waarde zijn bij humane identificatie.

De RFID wordt reeds lange tijd in het dierenrijk toegepast voor de identificatie en het volgen van dieren. Tot op heden was echter onbekend óf en in hoeverre humane implementatie van RIFD is toegepast.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.