Eerste GMO baby’s zijn een feit

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

De eerste genetisch gemodificeerde baby’s zijn reeds ter wereld gebracht. In de afgelopen drie jaar zijn dertig baby’s geboren als resultaat van een experimenteel programma dat uitgevoerd werd door the Institute for Reproductive Medicine and Science van de Saint Barnabas Medical Center in New Jersey.

Aan het experiment namen onvruchtbare vrouwen deel. In alle gevallen was er een afwijking van de eitjes waardoor deze niet bevrucht konden worden. Door toevoeging van materiaal afkomstig van eicellen van andere vrouwen werd bevruchting wel mogelijk.

In 1997 verscheen voor het eerst een publicatie over de geboorte van een GMO-baby. Inmiddels is bekend dat er meer baby’s ter wereld zijn gekomen met niet alleen het genetisch materiaal van de eigenlijke ouders, maar ook met dat van een derde ouder.

In een publieke bijeenkomst van de Food and Drug Administration (FDA) werd erkend dat het creëren van GMO-baby’s een ethisch en sociaal beladen onderwerp is. Desondanks is de FDA van mening dat genetische manipulatie niet alleen toegepast kan worden bij onvruchtbaarheid, maar ook om erfelijke, mitochondriële aandoeningen te beperken.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.