Gaat Google 'regulier' ondersteunen?

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Momenteel bepaalt vooral het aantal links naar een webpagina op welke plaats (ranking) de pagina in de zoekmachine wordt gevonden. Als het aan Google ligt, gaat dit veranderen.

Momenteel werkt het bedrijf aan een nieuw ‘rankingsysteem’ dat gebaseerd is op ‘betrouwbaarheid’. Dat wil zeggen dat een website die volgens Google minder correcte informatie bevat lager op de rankinglijst komt dan een site met meer correcte feiten. Dit kan een gevaarlijke ontwikkeling zijn. Wie beslist immers wat waarheid is en wat niet?

De nieuwe software maakt gebruik van een databank van feiten die door Google verzameld zijn van het internet. Dat betekent dat wanneer het merendeel van de websites het eens is met bepaalde informatie, dit al snel als de waarheid wordt aangenomen. Informatie die minder gangbaar is - bijvoorbeeld over alternatieve geneeswijzen - verschijnt dan al gauw minder hoog op de rankinglijst.

Aangezien Google een monopoliepositie heeft, kan een dergelijk rankingsysteem al snel de transparantie van informatie in de weg staan. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.