Gember tegen zwangerschapsmisselijkheid

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Iedere dag een beetje gember vermindert de ochtendmisselijkheid en het overgeven bij zwangere vrouwen, hoewel de problemen niet verdwijnen.
Aan een studie van dr. Caroline Smith van de University of Adelaide in Australië deden meer dan 291 vrouwen mee die minder dan zestien weken zwanger waren en last hadden van ochtendmisselijkheid en overgeven. De deelneemsters werden verdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg drie keer per dag 350 mg gember. De andere groep kreeg drie keer per dag 25 mg vitamine B6. Van vitamine B6 is bekend dat het de misselijkheid en het overgeven bij sommige zwangere vrouwen vermindert.
Na drie weken bleek dat gember even effectief is als vitamine B6 bij het tegengaan van misselijkheid, overgeven en kokhalzen. De symptomen verbeterden bij ongeveer de helft van de vrouwen in beide groepen.
Er werden in beide groepen geen bijwerkingen geconstateerd, hoewel de vrouwen die gember namen, meer last hadden van oprispingen als ze de capsules hadden ingenomen. Er werden ook geen verschillen gevonden in geboorteafwijkingen en zwangerschapcomplicaties tussen beide groepen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.