Gezondheidsklachten door 5G

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

3 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Een peer-reviewed onderzoek heeft bevestigd dat kinderen en volwassenen gezondheidsklachten kunnen krijgen door 5G-straling. De casestudie werd gepubliceerd in het tijdschrift Annals of Clinical and Medical Case Reports. 

Aan het onderzoek deed een familie mee die in een vakantiehuis verbleef op slechts 125 meter van een gsm-mast met meerdere 5G-antennes. Het gezin werd gevraagd om na hun vakantie een vragenlijst in te vullen over gezondheidsklachten waarvan ze tijdens hun verblijf last hadden. De ernst van de symptomen werd aangegeven op een schaal van 1 tot 10. 

Alle drie de kinderen in een leeftijd van 4 tot 8 jaar meldden slaapproblemen en hadden last van emotionele symptomen zoals prikkelbaarheid en emotioneel gedrag, die beiden op niveau 10 stonden. Twee van de kinderen kregen diarree, buikpijn en hoofdpijn met een score tussen 3 en 8 op de ernstschaal. Het kind van 6 jaar dat geen buikpijn en diarree kreeg, had huiduitslag met een score van 8 op de ernstschaal. De vrouw kreeg snel na aankomst een hoge hartslagfrequentie, met een ernstschaal van 10. Ze had ook last van een gevoelsstoornis op een niveau van 7/8. De man had na aankomst last van kortademigheid op een schaal van 5. De symptomen verschenen snel na aankomst in het huis en verdwenen na thuiskomst, waar het stralingsniveau aanzienlijk lager was. De familie had in eerdere jaren (2021 en 2022) hetzelfde vakantiehuis gehuurd. In die periodes hadden ze geen gezondheidsklachten, maar waren nog geen 5G-antennes geïnstalleerd. 

De casestudie laat zien dat 5G-technologie gepaard kan gaan met gezondheidsproblemen. De wetenschappers concluderen dat de technologie te vroeg op de markt is gebracht waarbij het voorzorgsprincipe is gepasseerd. Er is nog onvoldoende bekend over de gezondheids- en milieueffecten, terwijl overheidsinstanties toestaan dat 5G overal wordt geïnstalleerd.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen