Ginkgo biloba effectief na herseninfarct

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Injectie met een actief bestanddeel van Ginkgo biloba verbetert het cognitief functioneren van personen na een herseninfarct.

In totaal werden 3163 patiënten met een acute ischemische beroerte binnen 48 uur na het infarct geselecteerd voor deelname aan de studie. De helft van de patiënten kreeg gedurende veertien dagen dagelijks een intraveneuze injectie met ginkgo diterpene lacton glucamine, de andere patiënten kregen een placebo-injectie. Op dag veertien en negentig werd de cognitie van de deelnemers getest met behulp van de Montreal Cognitive Assessment (MoCA) vragenlijst. De MoCA is een screeningsinstrument waarmee snel het cognitief functioneren kan worden beoordeeld waaronder de aandacht, executieve functies (planning en organisatie), visuo-constructieve vaardigheden (tekenen en namaken van voorwerpen), taal, rekenen en oriëntatie.

In beide groepen namen de scores op de MoCA-test gedurende de tijd toe. In de interventiegroep waren na veertien en negentig dagen de scores op de MoCA-test significant beter ten opzichte van de placebogroep. Wanneer naar de verschillende sub-domeinen werd gekeken, waren na veertien dagen de scores van visuo-constructieve vaardigheden, executieve functies en de taal in de ginkgogroep significant hoger dan in de placebogroep. Na negentig dagen waren ook de scores van de sub-domeinen aandacht en rekenen in de ginkgogroep significant hoger dan in de placebogroep.

Ginkgo biloba wordt van oudsher gebruikt om de bloedsomloop te verbeteren en om achteruitgang van het geheugen tegen te gaan. Snelle intraveneuze behandeling met de bioactieve stof ginkgo diterpene lacton glucamine verbetert het cognitief functioneren na een ischemische beroerte.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.