Ginseng en angiogenese

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Ginseng heeft een tegengestelde werking op de bloedvatvorming. Aan de ene kant stimuleert het de angiogenese en zo wondgenezing. Aan de andere kant heeft het een antitumorwerking door bloedvatvorming tegen te gaan. Onderzoek, uitgevoerd door wetenschappers uit Nederland, Engeland, Amerika en Hong Kong, heeft nu aangetoond hoe dat komt. Vier soorten ginseng zijn onderzocht, te weten Amerikaanse, Chinese, Koreaanse en Sanqi ginseng. Met behulp van massaspectrofotometrie werd de samenstelling van deze soorten ginseng bepaald.
De verschillende soorten ginseng bevatten verschillende hoeveelheden van twee hoofdingrediënten. Het eerste hoofdingrediënt, het ginsenoside Rb1, remde de bloedvatvorming, terwijl het tweede ingrediënt Rg1 de angiogenese juist bevorderde. De ratio van beide ingrediënten bepaalt in sterke mate welke werking een bepaald ginsengextract heeft.
De samenstelling van de extracten hangt niet alleen af van het type ginseng. Ook de manier waarop de ginseng is bewerkt, is van belang voor de verhouding van de bestanddelen.
Dit onderzoek laat het belang zien van goed gestandaardiseerde extracten van ginseng.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.