Glucosetolerantie en de kans op kanker

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Met de gegevens van de Second National Health and Nutrition Examination Survey en de Second National Health and Nutrition Examination Survey Mortality Study als basismateriaal vonden onderzoekers dat glucose-intolerantie een onafhankelijke risicofactor is voor kanker.
Gekeken was naar de gegevens van 3054 volwassenen in de leeftijd tussen 30 en 74 jaar. Bij hen was de glucosetolerantietest gedaan van 1976 tot 1980. Bijna 30% had een verstoorde suikerstofwisseling: reeds gediagnosticeerde diabetes, onontdekte diabetes of een verminderde glucosetolerantie. De overigen hadden een normale glucosetolerantie. In 1992 werd gekeken naar de sterftecijfers. Het bleek dat 195 personen waren gestorven als gevolg van kanker. De grootste kans hadden de personen met een verstoorde glucosetolerantie (1,87 kans; significant), vervolgens zij met een niet-gediagnosticeerde suikerziekte (1,31; niet significant) en daarna de gediagnosticeerde suikerpatiënten (1,13; niet significant) .
Hoewel deze resultaten aan de magere kant zijn, concluderen de onderzoekers dat een verminderde glucosetolerantie een onafhankelijke voorspeller is van sterfte als gevolg van kanker.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.