Goedgekeurde claim voor cacao

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

’s Werelds grootste chocoladefabrikant Barry Callebaut ontving van de EFSA (European Food Safety Authority) de goedkeuring voor het gebruik van een gezondheidsclaim betreffende cacao flavonolen.

De originele tekst luidt: ‘Cacao flavonolen helpen de endotheel afhankelijke vasodilatatie te handhaven die bijdraagt aan een normale doorbloeding’. Begin 2012 diende Barry Callebaut de claim in. In juli van hetzelfde jaar ontving de chocoladefabrikant een positieve reactie van de EFSA en in januari van dit jaar werd de claim geherformuleerd door de Europese Commissie.

Volgens de claim draagt een dagelijkse hoeveelheid van 200 mg cacao flavonolen bij aan het behoud van een normale doorbloeding. Dit komt overeen met 2,5 gram geconcentreerde cacaopoeder of 10 gram pure chocolade (eenvijfde deel van een normale chocoladereep). 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.