Groene thee bij leukemie?

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Groene thee helpt mogelijk bij de bestrijding van chronische lymfatische leukemie. Dit is de conclusie van artsen van de vermaarde Mayo Clinic in Minessota.

Vier patiënten die uit eigen beweging groene thee of een extract daarvan gingen gebruiken, gingen in de daarop volgende maanden duidelijk vooruit. Zij waren groene thee gaan gebruiken naar aanleiding van de onderzoeksresultaten van diezelfde artsen. In een testbuis bleek een stof uit de groene thee, het epigallocatechine-3-gallaat (EGCG), kankercellen van patiënten te kunnen doden.

Bij drie patiënten werd een duidelijke vermindering van de kanker waargenomen. Bij de vierde werd wel een verbetering van het aantal witte bloedcellen gevonden maar bleef volgens de standaardcriteria de ziekte onveranderd. Bij één patiënt namen de lymfeklieren vóór het gebruik van het groene thee-extract steeds verder in omvang toe. Nadat zij tweemaal daags capsules met het extract ging nemen nam de zwelling af. Een andere patiënt kreeg een enorme verbetering in het aantal witte bloedcellen nadat begonnen was met het drinken van acht koppen groene thee per dag.

Volgens dr. Tait Shanafelt is het nog te vroeg om op grond van deze vier gevallen iets concreets te kunnen zeggen, maar deze gegevens rechtvaardigen wel een groter onderzoek.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.