Groene thee verlaagt risico borstkanker

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Het drinken van groene thee verlaagt het risico van borstkanker. Tot deze conclusie kwamen wetenschappers van de University of Southern California.
Hun studie betrof 3315 Chinese vrouwen in Singapore. Met behulp van een vragenlijst werd informatie verkregen over de innamen van soja, groene thee en zwarte thee. Daarnaast werd aan de hand van een mammografie de dichtheid van het borstweefsel bepaald. De dichtheid van borstweefsel is een onafhankelijke risicofactor voor het krijgen van borstkanker. Hoe groter de dichtheid hoe groter de kans deze aandoening te ontwikkelen.
De vrouwen die dagelijks groene thee dronken, bleken een significant lagere borstdichtheid te hebben dan degenen die geen thee dronken. Ook na aanpassing van de gegevens voor de variaties in soja-inname bleef dit verschil statistisch significant. Wel bleek het effect van groene thee iets groter bij de vrouwen die relatief minder soja aten. Er werd geen verband gevonden tussen de consumptie van zwarte thee en de borstdichtheid.
Alleen onder postmenopauzale vrouwen bleek een hoge inname van soja, vergeleken met een lagere inname, significant verband te houden met een lagere borstdichtheid. Dit verschil was echter niet langer significant als voor de consumptie van groene thee werd gecorrigeerd.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.