Grotbewoner at gevarieerd
Onder redactie van Ortho Institute
Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.
Neem een digitaal abonnement of Inloggen als abonneeAnalyse van 400.000 jaar oud tandsteen van onze voorouders toont aan dat ze er een gevarieerd voedingspatroon op nahielden. Dit concluderen wetenschappers die in een grot uit de buurt van Tel Aviv in Israel tanden uit de oertijd aantroffen. In de grot zijn al eerder resten uit de paleolithische periode gevonden. Aangezien de grot gedurende zo’n 200.000 jaar afgesloten is geweest, zijn deze resten goed geconserveerd gebleven.
In het tandsteen werden voedselresten aangetroffen die erop wijzen dat onze voorouders ook planten en vezels tot zich namen. De vezels werden mogelijk gebruikt om het gebit mee te reinigen. Daarnaast vonden de wetenschappers sporen van ingeademde rook die vermoedelijk een gevolg zijn van het stoken van vuur in de grot. Uit eerdere onderzoeken blijkt dat de grotbewoners dieren aten en alle resten van het dier gebruikten, onder andere voor gereedschap. Voor het eerst is er nu bewijs dat ze ook planten consumeerden.
De bevindingen zijn uniek en geven wetenschappers een completer beeld van het leven van onze voorouders in de paleolithische tijd.
Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.