Het voedzame McDonald

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

3 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Filmproducent Morgan Spurlock besloot McDonald\'s claim dat het door de fastfoodketen geserveerde voedsel \'zo voedzaam\' is, eens gedurende een maand uit te testen. Dagelijks betrok hij drie maaltijden, ontbijt, lunch en diner, bij de McDonald’s in de buurt of elders wanneer hij onderweg was. Het resultaat was er naar. Om te beginnen een gewichtstoename van tien kilo. Bovendien was zijn cholesterolspiegel met meer dan 1,5 punt gestegen. Zijn ervaringen legde hij vast in zijn documentaire ‘Super Size Me: a Film of Epic Portions’.
Voor de ‘Today’ van het Amerikaanse NBC verklaarde Spurlock: \'Ik voelde me rot. Je eet dit voedsel met smaak, maar kort erna krijg je de \'McD\'-maagpijn en de \'McD\'-hoofdpijn en je raakt gedeprimeerd. Zijn documentaire won in januari jl. de Sundance Film Festival Award. Hij had niet de bedoeling McDonald\'s in een kwaad daglicht te stellen, maar eerder slechte eetgewoonten onder de aandacht van het grote publiek te brengen.
Het commentaar van McDonald\'s was nogal droogjes. Zij merkten op dat het in hun vestigingen gebrachte menu \'voldoende variatie en bereik heeft om binnen de aanbevolen richtlijnen voor energie, vet en nutriënten te vallen....\' Opmerkelijk is wel dat rond het tijdstip van het uitkomen van de documentaire de supergrote porties bij McDonald\'s van het menu werden geschrapt.
Sinds hij niet meer bij McDonald’s eet, heeft Spurlock alweer acht kilo lichaamsgewicht verloren. Hij moet er nog twee afvallen om op zijn oude gewicht terug te keren. Die laatste twee vallen hem zwaar!

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.