IQ Superfood Chocolate wil gezondheidsclaim

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

IQ Chocolate - bekend om zijn ‘rauwe’ chocoladerepen - heeft goede hoop op de goedkeuring van een gezondheidsclaim door de European Food Safety Authority (EFSA).

Momenteel is de Schotse chocoladefabrikant bezig met de voorbereidingen van het dossier. Ze wil haar claim richten op een verbetering van de sportprestatie en een sneller herstel na inspanning. Hiertoe is de fabrikant in gesprek met onderzoekers van de Queen Margaret University in Engeland en een Schots rugbyteam.

Met hun unieke productiemethode claimt de fabrikant dat het gehalte aan antioxidanten beter bewaard blijft. In tegenstelling tot de gangbare procedure worden de cacaobonen niet geroosterd, maar gedurende 72 uur gefermenteerd op lage temperaturen. Vervolgens worden ze aan de lucht gedroogd. Er worden geen emulgatoren toegevoegd waardoor de chocolade een wat ruw uiterlijk behoud. Het product bevat 70% Peruaanse cacao, geen geraffineerde suiker, maar wel nectar van de kokosbloesem. De nectar is een rijke bron van kalium, magnesium, zink, ijzer en de vitamines B1, B2, B3, B6 en C.

De EFSA keurde eerder een claim goed van de chocoladefabrikant Barry Callebaut waarin gesteld wordt dat 200 mg cacaoflavonolen bijdraagt aan een normale doorbloeding. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.