Kerrie tegen leukemie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Dr. Moolky Nagabhushan van de Loyola University in Chicago heeft in langlopende studies aannemelijk gemaakt dat curcumine in kerrie beschermt tegen leukemie. Dit stelde hij op een congres over leukemie in Londen.
Omdat kerrie een veel gegeten specerij is in Azië, vermoedt Nagabhushan dat dit de reden is, waarom leukemie in dit werelddeel minder vaak voorkomt. In de Westese wereld is het aantal kinderen met leukemie de tweede helft van de vorige eeuw sterk gestegen. Risicofactoren van leukemie zijn onder andere de lifestyle en milieufactoren. Van curcumine (geelwortel) is bekend dat het beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Zo blijkt uit studies dat het bijvoorbeeld de mutageniteit van sigarettenrook kan tegengaan alsook de chromosoombeschadiging als gevolg van straling.
De bevindingen van deze wetenschapper worden nog eens ondersteund door de waarneming van dat curcumine de vermenigvuldiging van leukemiecellen in een celcultuur onomkeerbaar remt, zowel in celculturen als in cellen bij de mens.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.