Knoflookpoeder effectief bij metabool syndroom

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Dagelijkse suppletie met knoflookpoeder verbetert de darmwerking en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten bij personen met het metabool syndroom. Het metabool syndroom is een verzameling van klachten waaronder overgewicht, verhoogde bloeddruk, verhoogde bloedglucosespiegel en een verstoord vetspectrum.

Aan het onderzoek namen negentig personen deel met het metabool syndroom. Ze werden willekeurig in een suppletie- en placebogroep verdeeld. De deelnemers kregen gedurende drie maanden dagelijks 1600 mg knoflookpoeder of een placebo

Suppletie met knoflookpoeder leidde ten opzichte van de placebo tot een significante verbetering van de darmtransitietijd en dus van de darmwerking. Ook leidde knoflooksuppletie tot significant minder vetopbouw. Dit bleek uit een afname van de middelomtrek en een daling van het triglyceridengehalte. Tenslotte bleek uit diverse berekeningen dat de kans op atherosclerose - en daarmee op hart- en vaatziekten - significant afnam onder invloed van suppletie ten opzichte van de placebo. 

Personen met het metabool syndroom hebben baat bij suppletie met knoflookpoeder. Het bevordert de darmwerking en verkleint mogelijk de kans op hart- en vaataandoeningen. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen