Kosten besparen met suppletie

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

3 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Het gebruik van voedingssupplementen kan leiden tot significante besparingen op kosten van de gezondheidszorg. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Journal of Dietary Supplements. De wetenschappers beperkten zich tot de doelgroep van 55-plussers met een cardiovasculaire aandoening.

Het kostenbesparingsmodel dat in de studie gebruikt is, werd voor het eerst gepresenteerd in het rapport Smart Prevention Health Care Cost Savings Resulting from the Targeted Use of Dietary Supplements. In het rapport presenteerden analisten van Frost & Sullivan een review van studies waarin de relatie tussen suppletie met omega 3-visvetzuren en B-vitamines op het cardiovasculaire risico werd onderzocht. Vervolgens onderzochten ze de kosten van medische ingrepen gerelateerd aan deze aandoeningen bij Amerikaanse 55-plussers.

Suppletie met zowel omega 3-visvetzuren als B-vitamines verminderde het risico van een cardiovasculaire gebeurtenis. Dagelijkse suppletie met omega 3-visvetzuren in een preventieve dosis kan daarmee leiden tot een jaarlijkse besparing op ziekenhuiskosten van gemiddeld twee miljard dollar in de periode van 2013 tot 2020. De netto besparingen van ziekenhuiskosten gerelateerd aan hart- en vaatziekten minus de kosten voor visoliesuppletie bedraagt in diezelfde periode bijna vier miljard dollar. Ook suppletie met B-vitamines leidt bij dezelfde doelgroep tot een aanzienlijke kostenbesparing. Suppletie met vitamine B6, B12 en foliumzuur zou jaarlijks leiden tot een besparing van ongeveer anderhalf miljard dollar op ziekenhuisgerelateerde kosten. Het preventief gebruik van de vitamines zou in de periode van 2013 tot 2020 netto een besparing van meer dan vijf miljard dollar opleveren.

De onderzoekers concluderen dat het gebruik van voedingssupplementen een effectieve interventie is om de stijgende gezondheidszorgkosten te beteugelen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.