Krekelverwerking in Londen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

In Londen komt ’s werelds grootste krekelverwerkingsfabriek. Bij volledige productie zal Aspire Food Group jaarlijks maar liefst 13 miljoen kilo krekelproteïne produceren. 

De fabriek is gebouwd op een oppervlakte van bijna vijf hectare grond in het Innovation Park in Londen en zal naar verwachting vier miljard krekels gaan herbergen. Het wordt daarmee de grootste krekelverwerkingsfaciliteit ter wereld. Inmiddels heeft het bedrijf zo’n 45 mensen in dienst. Komend jaar hoopt het bedrijf het aantal medewerkers te kunnen verdubbelen. 

Het grootste deel van de productie zal verwerkt worden in diervoeding. Huisdieren consumeren immers meer eiwitten dan hun baasjes. Dit komt omdat hun maaltijden voor ongeveer 30% uit vlees bestaan. 

Krekels en andere insecten zijn een zeer oude voedselbron en worden nog steeds veel geconsumeerd in diverse landen, vooral in Azië.. Het is een zeer efficiënte bron van eiwitten. Krekels hebben slechts een fractie van de hoeveelheid land, voedsel en water nodig in vergelijking met andere eiwitbronnen zoals runderen. Runderen zijn op dit moment wereldwijd nog de grootste bron van eiwitten. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.