Lager cortisol met Magnolia en Phellodendron

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Dagelijkse suppletie met een extract van Magnolia en Phellodendron amurense (kurkboom) vermindert het cortisolniveau en de ervaren mate van stress.

Bij 35 mannen en 21 vrouwen met een matige vorm van stress werd in het speeksel de cortisolspiegel gemeten. De helft van hen kreeg gedurende vier weken 300 mg van een gepatenteerd extract van de schors van Magnolia en Phellodendron amurense (suppletiegroep). De andere helft kreeg een placebo (placebogroep).

Na de suppletieperiode was de cortisolspiegel in het speeksel met 18% significant lager in de suppletiegroep ten opzichte van de placebogroep. In vergelijking met de placebogroep was de stemming van de personen in de suppletiegroep significant beter. De ervaren mate van stress, spanning, depressie, boosheid, vermoeidheid en verwardheid waren met 11% tot 42% minder in vergelijking met de placebogroep. Daarnaast hadden personen in de suppletiegroep met 18% significant meer energie.

Dagelijkse stress kan op een natuurlijke manier bestreden worden met een extract van Magnolia- en Phellodendronschors. Dit blijkt ook uit een afname van de cortisolconcentratie in het speeksel. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen