Liever glas dan PET-fles

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

In een glazen fles blijven micronutriënten beter bewaard dan in een plastic fles, zo blijkt uit onderzoek van Franse wetenschappers.

In een met vitamines verrijkte vruchtensap waren vele verschillende vruchten verwerkt. Na verdunning met water werd er citroenzuur, vitamine A, B1, B6, B9, C en E aan toegevoegd. Vervolgens werd het vruchtensap verpakt in glazen of plastic flesjes. 

Direct na opslag werd een lage zuurstofconcentratie in zowel de glazen als plastic flesjes gezien. Dit duidt op een goed vulproces waarbij minimaal zuurstof werd bijgemengd. Naarmate de flessen langer waren opgeslagen, werd er meer zuurstof in beide typen flessen gevonden. Na drie maanden werd een sterke afname van de vitamine C-concentratie gezien. Deze nam in de glazen en plastic flessen met respectievelijk 54% en 72% af, mogelijk als gevolg van een hogere zuurstofinmenging. Na een opslagperiode van tachtig dagen was er nauwelijks nog bètacaroteen in het vruchtensap aanwezig. Wel werden er nog isomeren van bètacaroteen aangetroffen met een provitamine-effect. Maar dit gold vrijwel alleen voor de glazen flesjes. De nog relatief hoge concentratie vitamine E in beide type flessen is mogelijk het resultaat van regeneratie onder invloed van vitamine C.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.