Minder alzheimer met vitamine B3

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
De kans op de ziekte van Alzheimer en leeftijdsgerelateerd geheugenverlies vermindert wanneer iemand voldoende vitamine B3 met de voeding binnenkrijgt. Dit is de conclusie van onderzoek van dr. Martha Morris.
Ruim achthonderd ouderen uit een gemeenschap in Chicago werden gedurende vier jaar gevolgd. Aan het begin van het onderzoek had geen van de ouderen last van alzheimer of geheugenverlies. Met behulp van vragenlijsten werd de voedselinneming van de 65-plussers vastgesteld.
Van de deelnemers kreeg 16% alzheimer. Hoe meer vitamine B3 de ouderen met de voeding binnenkregen, des te kleiner was de kans op alzheimer of geheugenverlies. Het ging om een verschil van 80% tussen de 20% ouderen met de meeste inneming in vergelijking tot de ouderen met de 20% minste inneming. Wanneer de ouderen die aan het begin van het onderzoek al een lage score bij de testen hadden, een geschiedenis met hart- en vaatziekten hadden of minder dan twaalf jaar op school hadden gezeten, niet werden meegenomen in het onderzoek, was het verband nog sterker.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.