Minder astma door vitamine D tijdens zwangerschap

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Een verhoogde inname van vitamine D met de voeding tijdens de zwangerschap verlaagt mogelijk het risico van astmatische ademhalingsklachten in de eerste levensjaren van het kind.
Met behulp van een vragenlijst in week 32 van de zwangerschap werd bij de moeders van 1212 kinderen informatie verkregen over de inname van vitamine D tijdens de zwangerschap. De kinderen werden gedurende 5 jaar na de geboorte gevolgd.
Op 5-jarige leeftijd werden de kinderen van de 25% moeders met de hoogste inname vergeleken met de kinderen van de 25% moeders met de laagste inname. De resultaten werden gecorrigeerd voor mogelijk verstorende factoren zoals de inname van vitamine D door de kinderen zelf.
Het bleek dat de kinderen van de moeders uit de groep met de hoogste inname 52% minder kans hadden om in de eerste 5 levensjaren ooit astmatische ademhalingsklachten te ontwikkelen. De kans op chronische astmatische klachten in deze periode was zelfs met 67% verlaagd. Als alleen naar het laatste levensjaar van de kinderen werd gekeken, was het risico van astmatische klachten in deze groep 65% lager.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen