Minder kans op diabetes met zwarte thee?

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

De consumptie van zwarte thee verkleint mogelijk het risico op (pre)diabetes. Het effect van zwarte thee is vergelijkbaar met een nieuw type diabetesmedicijn.

De studie-deelnemers waren afkomstig van acht verschillende provincies uit China. Er waren 1135 personen zonder diabetes, 352 deelnemers met prediabetes en 436 proefpersonen met diabetes type-2. Er werd een vergelijking gemaakt tussen personen die dagelijks zwarte thee dronken en deelnemers die geen thee consumeerden.

Het dagelijks nuttigen van een kop zwarte thee verkleinde met 53% significant het risico op prediabetes. De kans op diabetes nam met 47% significant af. Het dagelijks drinken van thee leidde tot een verhoogde uitscheiding van glucose in de urine en een afname van insulineresistentie

Bioactieve bestanddelen in zwarte thee beïnvloeden vermoedelijk de glucose-uitscheiding via de nieren. Dit effect is vergelijkbaar met dat van SGLT-2 remmers. Dit nieuwe type diabetesmedicijnen verlaagt niet alleen de glucosespiegel, maar beschermt ook de nieren en het hart. Om hun bevindingen te bevestigen voeren de wetenschappers momenteel een vervolgstudie uit bij diabetespatiënten.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.