Minder kans op eierstokkanker met zwarte thee?

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

De consumptie van enkele koppen zwarte thee per dag is in verband gebracht met een lager risico op eierstokkanker

Voor de meta-analyse werd in verschillende medische databanken gezocht naar relevante studies. In totaal werden negentien onderzoeken geselecteerd met meer dan twee miljoen deelneemsters. 

Er werd 12.155 keer een tumor in de eierstokken, baarmoeder of baarmoederhals gevonden. Wanneer gekeken werd naar de consumptie van alle theesoorten (zwarte, groene en kruidenthee), werd een iets lager risico (6% lager) gezien op eierstokkanker. Er werd geen effect gezien op baarmoeder(hals)kanker. Wanneer het verband onderzocht werd tussen het kankerrisico en afzonderlijke theesoorten, bleek dat de consumptie van zwarte thee significant de kans op eierstokkanker verkleinde met 36%. Het dagelijks drinken van 1 tot 3 kopjes zwarte thee per dag, bleek voldoende. 

Het risico op eierstokkanker,  maar geen andere gynaecologische kankersoorten, is mogelijk kleiner door dagelijkse consumptie van zwarte thee. Het onderzoek kon echter niet aantonen of sprake is van een oorzakelijk verband. Dit zal in vervolgstudies nader onderzocht moeten worden. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen