Minder vroeggeboorten door multi

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Vrouwen die al voor hun zwangerschap multivitaminen gebruiken, hebben 50% minder kans op een te vroeg geboren baby. Gebruik rond de conceptie en voor de geboorte van de baby hadden hier geen invloed op. Dit blijkt uit onderzoek van de University of North Carolina.
Voor het onderzoek werden gegevens van 2010 vrouwen uit de Pregnancy, Infection, and Nutrition Study geanalyseerd. Deze vrouwen werden tussen de 24e en 29e week van de zwangerschap ondervraagd over hun gebruik van multivitaminen. Vervolgens werden ze gevolgd totdat de baby werd geboren.
De vrouwen die al vóór hun zwangerschap multivitaminen gebruikten, hadden in vergelijking met de vrouwen die geen multivitaminen gebruikten, een 50% lager risico van een geboorte voor de 37e week van de zwangerschap. De kans dat de baby al voor week 35 werd geboren, was bij de multivitaminegebruikers 41% kleiner. De kans dat de baby in week 35 of 36 werd geboren, was bij deze groep zelfs 60% kleiner.
Geen van de verbanden was significant door het kleine aantal personen dat meedeed en dus het lage aantal vroeggeboorten. Een groter onderzoek is nodig om de resultaten van dit onderzoek te bevestigen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.