Omega 3-visvetzuren voor het geheugen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met omega 3-visvetzuren leidt tot een beter behoud van het geheugen en gaat verschrompeling van de hersenen tegen.

Aan de studie namen ouderen deel waarvan er 229 een normale geheugenfunctie hadden, 397 een lichte geheugenstoornis en 193 personen hadden de ziekte van Alzheimer. Er waren in totaal 117 personen die regelmatig een visoliesupplement gebruikten. Zij werden vergeleken met personen die geen visoliesuppletie namen. Halfjaarlijks werd het geheugen getest van de deelnemers. Ook werd een MRI-scan van hun hersenen gemaakt.

Personen die visoliesupplementen gebruikten hadden minder kans op Alzheimer of verslechtering ervan. Ze scoorden beter op een geheugentest. Visoliesuppletie ging bovendien verschrompeling van hersendelen tegen die betrokken zijn bij het geheugen. De verschillen waren alleen significant voor personen die bij aanvang van de studie een goed geheugen hadden en niet erfelijk belast waren met Alzheimer.

Suppletie met omega 3-visvetzuren draagt bij aan het behoud van het geheugen en gaat verschrompeling van het brein tegen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.