Pectinesuppletie tegen prostaatkanker

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met een gemodificeerde vorm van pectine bleek een gunstige werking te hebben bij mannen met prostaatkanker.
Deze mannen hadden allen voor het onderzoek al chirurgie, straling en andere behandelingen ondergaan. Echter na deze behandelingen bleef het prostaat specifieke antigen (PSA) in hun bloed en hiermee de tumor groeien.
Tijdens het onderzoek kregen de dertien mannen een jaar lang dagelijks 14,4 gram gemodificeerde pectine. Drie van de mannen moesten het onderzoek voortijdig stoppen wegens buikkramp of diarree. Van de tien mannen die het onderzoek hebben afgerond, werd er bij zeven man een vermindering van PSA in hun bloed gevonden, een teken dat de agressie van de tumoren was verminderd.
Pectine komt voor in de schil van fruit, vooral van citrusvruchten. Maar in deze vorm wordt het pectine nauwelijks opgenomen in de bloedbaan. Daarom was in dit onderzoek het pectine gemodificeerd tot een vorm die wel in de bloedbaan kon worden opgenomen. Het eten van veel fruit geeft hierdoor niet hetzelfde effect als het nemen van dit pectinesupplement.
De pectine dankt zijn werking waarschijnlijk aan de blokkade van een eiwit dat kankercellen doet samensmelten. Een dergelijke samensmelting is een bedreiging voor het lichaam.
Het onderzoek is veelbelovend voor prostaatkankerpatiënten en wellicht ook voor andere vormen van kanker. Verder onderzoek is nog gewenst, aangezien dit slechts een kleinschalig en inleidend onderzoek was.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.