Preventief effect granaatappelsap op prostaatkanker

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Granaatappelsap heeft een hoog gehalte aan bioflavonoïden en blijkt in tests voor antioxidantcapaciteit hogere waarden op te leveren dan rode wijn en groene thee. Door dr. Hasan Mukhtar en collega's van de University of Wisconsin werd een groeiremmend effect op prostaatkankercellen gevonden.
Muizen die geïnjecteerd waren met humane prostaatkankercellen kregen water met 0,1 of 0,2% granaatappelsap of gewoon water te drinken. De dosis granaatappelsap kwam overeen met een glas per dag voor een volwassen man. Dertig dagen na de injectie werd de ontwikkeling van tumoren beoordeeld. De gemiddelde volumes waren bij de controle groep 1200 mm2; 776 mm2 (0,1% sap) en 558 mm2 (0,2% sap). Vergeleken met de controlegroep waren de waarden voor PSA respectievelijk 70% en 85% lager in de muizen die het granaatappelsap hadden gehad. Vervolgonderzoek met celkweken met humane prostaatkankercellen bevestigde nog eens de groeiremmende werking van relatief lage concentraties granaatappelsap.
In eerder onderzoek had Mukhtar een groeiremmend effect op huidkanker gevonden. Granaatappelsap en de erin voorkomende antioxidanten zouden therapeutische waarde kunnen hebben in de behandeling van prostaatkanker.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.