Resistent voor aspirine

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Na een TIA of een beroerte heeft de helft van de patiënten geen baat bij aspirine, ondanks dat dit middel bloedstolsels zou moeten tegengaan. Deze resultaten presenteerde dr. Mark Alberts tijdens het 5e World Stroke Congress in Chicago.
Aan zijn studie deden 59 patiënten mee. De patiënten waren gemiddeld 64 jaar en hadden tenminste drie dagen voor hun beroerte of TIA aspirines genomen. Na de diagnose, maar voor de antistollingstherapie werd de stollingstijd gemeten. Dit werd gedaan door een bloedmonster van de patiënt door een membraam te pompen. Bij een waarde van 171 seconden of minder, werkte aspirine niet en waren de patiënten er resistent voor.
Bijna tweederde van de patiënten had een hoge dosis aspirine, 325 mg, genomen. Hiervan was 32 procent resistent voor aspirine. De andere patiënten namen 81 mg aspirine per dag. Van deze groep was 73 procent resistent. Resistentie trad eerder op wanneer de tabletten maagsapresistent waren: 73 procent versus 39 procent bij de niet maagsapresistente tabletten.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.