Resveratrol effectief bij covid-19?

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met resveratrol in combinatie met vitamine D verkleint de kans op een ernstig beloop van een corona-infectie.

Voor de studie die eind 2020 was uitgevoerd, werden honderd patiënten met een positieve PCR-test geselecteerd. De deelnemers werden willekeurig in een suppletie- en placebogroep verdeeld en kregen allen eenmalig 100.000 IE vitamine D. Personen in de suppletiegroep kregen bovendien gedurende vijftien dagen 500 mg resveratrol per dag. 

Er werden geen bijwerkingen van resveratrol gemeld. Deelnemers in de suppletiegroep hadden met 67% significant minder kans op een ziekenhuisopname dan personen in de placebogroep. Ook was onder invloed van suppletie met resveratrol de kans op een opname op een eerste hulp met 43% significant kleiner. Het risico op een longontsteking nam met de helft significant af onder invloed van suppletie. In beide groepen was er één patiënt die een longembolie kreeg. 

Resveratrol heeft een anti-inflammatoire, anti-oxidatieve en antivirale werking. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat resveratrol de expressie van angiotensine-converterend-enzym2 (ACE2) in vetweefsel significant met 40% verminderd. Aangezien het SARS-CoV-19 virus het lichaam binnendringt via ACE2-receptoren is dit mogelijk een verklaring voor de werking van resveratrol bij een covid-infectie. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen