Rozewortel effectief bij burn-out

Suppletie met een extract van de rozewortel (Rhodiola rosea) leidt tot een snelle verlichting van symptomen van een burn-out. Zo blijkt uit deze eerste studie naar het effect van rozewortelextract bij burn-out.

Er namen 118 personen deel met een burn-out. Ze waren in een leeftijd van 30 tot 60 jaar en kregen gedurende twaalf weken dagelijks 400 mg rozewortelextract. Voor en na de suppletieperiode werd het effect geëvalueerd aan de hand van diverse gevalideerde vragenlijsten waarmee symptomen van burn-out kunnen worden vastgesteld.

Suppletie met het rozewortelextract leidde tot een significante vermindering van symptomen zoals (emotionele) uitputting, vermoeidheid, geïrriteerdheid, spanningen, zorgen, rusteloosheid en minder kunnen genieten van het leven. Bovendien gaven de deelnemers aan significant meer behoefte te hebben aan seksueel contact. Sommige symptomen verbeterden al binnen een week waarbij de verbetering zich doorzette tot het einde van de studie. Het extract werd over het algemeen goed verdragen. De meeste deelnemers hadden geen last van bijwerkingen.

Rhodiola rosea is een adaptogeen en is in staat de hormonale reacties op stress te reguleren. De resultaten van deze eerste studie naar het effect van rozewortel bij een burn-out zijn hoopvol.

Woordenlijst

ORTHO

vaktijdschrift

JAARABONNEMENT € 87,80

Ortho
bibliotheek

Meld u aan voor één of meer van de gratis nieuwsbrieven.Nieuwsbrief ontvangen
+
x

5

Gratis artikelen

Abonnement | Login