Salicia oblonga gunstig bij suikerziekte

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Het extract van het kruid Salacia oblonga verlaagt verhoogde glucose- en insulinespiegels die bij suikerpatiënten na een koolhydraatrijke maaltijd vaak optreden. Dit bleek uit een studie met 66 patiënten met diabetes type-2.
Salacia oblonga wordt in de ayurveda-geneeskunde al lang gebruikt onder de naam Ponkoranti. In drie groepen verdeeld kregen de patiënten een controlemaaltijd, een controlemaaltijd plus 240 mg extract van Salacia oblonga of een controlemaaltijd plus 480 mg van het extract. De concentraties glucose en insuline werden bij aanvang en tot 180 minuten na de maaltijd bepaald.
Uit de resultaten bleek dat beide doses Salacia een significant verlagend effect hadden op de concentraties glucose en insuline in het bloed na de maaltijd waarbij de hoogste dosis het sterkste effect had.
De onderzoekers concluderen dat het extract van Salacia oblonga mogelijk bruikbaar is om de bloedglucosespiegel na een koolhydraatrijke maaltijd bij patiënten met suikerziekte onder controle te houden.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen