Sneller herstel doorligwonden met arginine

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Suppletie met arginine versnelt het herstel van doorligwonden bij personen met een ruggenmergletsel.
Aan de studie namen 18 personen deel die allen opgenomen waren in een behandelcentrum. Ze hadden een letsel aan het ruggenmerg en werden dagelijks behandeld met 9 gram argininepoeder tot de doorligwond genezen was (argininegroep). De snelheid van het herstel van de wonden werd vergeleken met de gegevens van 17 andere patiënten die eerder in het behandelcentrum verbleven (controlegroep). De verdeling van de leeftijd, geslacht en verwondingen was tussen beide groepen hetzelfde.
De patiënten in de argininegroep hadden een gemiddelde hersteltijd van 10,5 weken. Bij de patiënten in de controlegroep was de duur van het herstel gemiddeld 21 weken. Dit verschil was significant. De genezing van de wonden in de argininegroep was significant korter in vergelijking met de verwachte herstelperiode gebaseerd op de ernst van de verwonding. De aanwezigheid van diabetes was niet van invloed op de herstelcapaciteit.
De resultaten zijn veelbelovend. Suppletie met arginine kan het herstel van doorligwonden bij personen met een ruggenmergletsel significant versnellen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen