Taurine bij suikerziekte

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
In een overzichtsartikel werd de rol van taurine bij diabetes type-1 en -2 alsmede bij insulineresistentie samengevat. Suppletie met taurine lijkt een gunstige rol te spelen in de preventie en de behandeling van diabetes mellitus.
Taurine is een semi-essentieel zwavelhoudend aminozuur uit de methionine- en cysteïnestofwisseling met verschillende fysiologische functies. Taurinesuppletie kan voor patiënten met diabetes type-1 lipidenperoxidatie in organen en bloedlipiden verminderen en speciaal beschermend werken voor het netvlies, de ooglens en zenuwen. In NOD-muizen bleek taurine het begin van diabetes te kunnen voorkomen. Bij volwassen dieren was de postnatale taurinespiegel verbonden met de glucosecurve in het bloed. Toediening van taurine rond de bevalling kan het ontstaan van diabetes of insulineresistentie helpen voorkomen.
Uit de verzamelde gegevens kan worden afgeleid dat taurine een potentieel belangrijke rol kan spelen in de preventie en de behandeling van diabetes. Grotere goed opgezette studies zijn nodig om de effecten van taurinesuppletie beter te kunnen evalueren.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.