Verslaafd aan chocola?

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Het is echt niet overdreven om te stellen dat iemand verslaafd kan zijn aan chocola of pizza.
Dr. Gene-Jack Wang in New York onderzocht twaalf mannen en vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar. Gedurende één dag moesten ze vasten, waarna een hersenscan van hen werd gemaakt.
Tijdens deze scan moesten de deelnemers hun favoriete voedsel beschrijven en hoe ze dat het liefste aten, terwijl ze enkele voedingsproducten gepresenteerd kregen. Een wattenstokje dat was volgezogen met het voedsel werd op hun tong geplaatst zodat ze het konden proeven.
Het bleek dat het laten zien, ruiken en proeven van voedsel de activiteit van de hersenen in bepaalde gebieden verhoogde met 24%. Dit gebeurde op ongeveer dezelfde manier als bij de hersenen van cocaïneverslaafden die denken aan hun volgende snuif. Tegelijkertijd gaven de proefpersonen aan dat ze een hongergevoel kregen en wilden eten.
De producten die tijdens de test het meeste werden uitgezocht waren bacon-ei-kaas-sandwich, kaneelbroodje, pizza, cheeseburger, gebraden kip, lasagne, spare-ribs, ijs, brownies en chocoladecake.
De resultaten van dit onderzoek ondersteunen de opvatting dat snoepautomaten en reclame voor voeding de vetzuchtepidemie stimuleren.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.