Verslag van een dochter: familie in Wuhan gered van COVID-19 virus met vitamine C

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

10 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Update 7 - Verhaal van een dochter: familie in Wuhan gered van COVID-19 virus met vitamine C In deze update wordt het verhaal verteld van een slimme en daadkrachtige dochter van een familie in Wuhan. Dochter N. had de zorg over haar familie waaronder haar chronisch zieke moeder van 71 jaar. N. had altijd al interesse in voeding en was reeds op de hoogte van de antivirale werking van vitamine C.

Origineel verslag (in het Engels): Vitamin C Saves Wuhan Family from COVID-19 [bron: Orthomolecular Medicine News Service (OMNS), 5 maart 2020] Archief http://orthomolecular.org/resources/omns/index.shtml Inschrijven: http://orthomolecular.org/subscribe.html

DEZE VIDEO IS DOOR YOUTUBE VAN INTERNET GEHAALD. VANWEGE SCHENDING VAN YOUTUBE’S COMMUNICATIERICHTLIJNEN (USA).

dr. Richard Cheng; arts, residerend in Columbia (VS)  en Shanghai (China); lid van OMNS Editorial Board.
Dr. Richard Cheng, op het moment gevestigd in Shanghai, interviewde N. telefonisch nadat iemand hem en post doorstuurde dat N. publiceerde op WeChat (Chinese social media). Hij nam persoonlijk contact met haar op om het verhaal te verifiëren. Hier te zien (duur: 13:41 min).

DEZE VIDEO IS DOOR YOUTUBE VAN INTERNET GEHAALD. VANWEGE SCHENDING VAN YOUTUBE’S COMMUNICATIERICHTLIJNEN (USA).

N. leeft met haar kind in Wuhan, het epicentrum van de COVID-19 pandemie. Ze leeft dicht in de buurt van haar ouders en haar broer met zijn vrouw. Ze hadden onderling intensief contact en bezochten elkaar regelmatig. Haar moeder is 71 jaar en heeft diabetes, een hartaandoening waarvoor ze stents geplaatst kreeg en diverse andere chronische aandoeningen waaronder reflux oesophagus. Vlak voor het Chinese nieuwe jaar op 21 januari, vertoonde haar moeder symptomen van griep met koorts rond 38 graden Celsius. Op basis van haar kennis adviseerde ze alle zes familieleden om oraal vitamine C in te nemen. Zelf nam ze dagelijks ongeveer twintig gram vitamine C verspreid over verschillende dosissen. Haar moeder nam met tegenzin een lagere dosis in, vermoedelijk ongeveer de helft van wat zij zelf innam. De conditie van haar moeder bleef gedurende 9 à 10 dagen stabiel, maar op 30 januari besloot zij - in nog steeds stabiele conditie - naar het Wuhan Union Hospital aangesloten bij de Huazhong University of Science and Technology Tongji Medical, een gerespecteerd ziekenhuis in China. Ze wilde weten of ze geïnfecteerd was met het coronavirus. Haar vermoeden werd bevestigd. Ze werd gediagnosticeerd met een pneumonie ten gevolge van het COVID-19 virus. Op de tweede dag na opname nam de koorts toe tot 39,6 graden Celsius en op 10 februari werd ze opgenomen op een intensive-care afdeling waar ze werd aangesloten op een hartlongmachine in een laatste poging haar leven te redden. Op dat moment hoorde N. over de start van een klinisch onderzoek waarbij vitamine C intraveneus zou worden toegediend. Direct vroeg ze de behandeld arts van haar moeder om een hoge dosis vitamine C intraveneus toe te dienen. De arts ging akkoord, maar wilde slechts 10 gram vitamine C toedienen. Dit gebeurde en na twintig dagen op de intensive-care afdeling verbeterde de conditie van haar moeder en werd ze enkele dagen geleden overgeplaatst naar een normale verpleegafdeling alwaar de vitamine C-behandeling wordt voortgezet. In het ziekenhuis kwamen N. en haar broer en schoonzus om de beurt op bezoek om voor haar moeder te zorgen. Ze droegen eenvoudige beschermende kleding met normale handschoenen en maskers. Op het moment dat haar moeder nog thuis verbleef, hadden de andere vijf gezinsleden geen masker gedragen. Ze gebruikten wel allemaal vitamine C-tabletten. Niemand - behalve haar moeder - werd ziek.

Tot zover het verhaal van N.

Gratis op de hoogte blijven?  Schrijf u in bij nieuwsbrieven

In de context van de enorme hoeveelheid onderzoek, klinische studies, casuïstieken en zijn eigen ervaringen met het gebruik van vitamine C bij virale infecties, vat dr. Cheng het onderstaande verhaal samen met de volgende adviezen. Een paar ‘take home messages':
  1. Het dagelijks gebruik van vitamine C-tabletten in een hoge dosis kan de reden zijn waarom de rest van de familie niet geïnfecteerd raakte met het virus.
  2. Gezien de leeftijd van de moeder, haar chronische aandoeningen en de hoge mortaliteit bij senioren die besmet zijn met het COVID-29 virus, heeft vermoedelijk intraveneuze toediening van vitamine C geleid tot het herstel.
  3. Het nieuws van officiële klinische onderzoeken naar intraveneuze toediening van vitamine C heeft in dit geval zeker een positief effect gehad, omdat de behandelend arts werd aangemoedigd om de vitamine toe te passen.
  4. Het verhaal onderstreept het belang van een goed functionerend immuunsysteem bij de preventie van een virale infectie. Vitamine C biedt bescherming tegen het COVID-19-virus, ook bij chronisch zieke patiënten met een verzwakt immuunsysteem
Meer gepubliceerd op onze websites – vanaf 27 januari –

UPDATES

Vertaling u aangeboden door: ORTHOmagazine (tijdschrift voor professionals) en Fit met Voeding (publiekstijdschrift)

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen