Vitamine C-behandeling sepsis

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Bij sepsis of bloedvergiftiging treedt verstoring van de capillaire doorbloeding op, gepaard gaande met moeilijk te beheersen ontstekingsreacties en trombusvorming, die elkaar nog eens versterken tot een fataal beloop. Aan het Lawson Health Research Institute in Londen werd bij muizen kunstmatig sepsis veroorzaakt door injectie van faeces in het buikvlies. Met behulp van microscopie werd de capillaire doorbloeding van de spieren in de achterpoot gevolgd.
Vanaf 6 uur na de injectie met faeces begonnen verstoringen van de capillaire doorbloeding gepaard gaand met thrombusvorming op te treden. Vervolgens werden de effecten van een enkele injectie met vitamine C in de vorm van natriumascorbaat bestudeerd.
De behandeling resulteerde in herstel van de capillaire doorbloeding tot normaal. Het effect van de éénmalige toediening van vitamine C bleek van langere duur en leidde tot verhoogde overleving.
Vanaf de jaren vijftig hebben artsen verspreid over de wereld ervaringen opgedaan met de toediening van hoge doses vitamine C in de vorm van natriumascorbaat door middel van een infuus. Vaak ging het om ernstige, acute aandoeningen, bijvoorbeeld virale of bacteriële infecties, maar ook vergiftigingsgevallen. Gebleken is dat de toediening van vitamine C per infuus veilig is en geen ernstige bijwerkingen geeft.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen