Vitamine C tegen zwangerschapsmasker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Uitwendige toepassing van vitamine C heeft een gunstig effect bij de behandeling van een zwangerschapsmasker. Dit bleek uit een vergelijkende studie met 30 vrouwen met dit probleem.
Vijftien vrouwen kregen eenmaal per week een peeling met 20% trichloorazijnzuur (TCA). De overige 15 vrouwen kregen dezelfde behandeling met TCA, maar werden tevens gedurende 24 weken dagelijks plaatselijk op de huid behandeld met een oplossing van 5% ascorbinezuur. De behandelingen met TCA werden gestopt als het zwangerschapsmasker voldoende was verbleekt of als de behandeling maximaal 6 weken had plaatsgevonden. De deelnemers werden 16 weken gevolgd.
De deelnemers die naast de behandeling met TCA tevens met vitamine C waren behandeld lieten significante verbeteringen zien. Het zwangerschapsmasker was minder duidelijk en besloeg een kleiner huidoppervlak.
Uit een globale evaluatie bleek dat 13 deelnemers uit de groep die was behandeld met zowel PCA als met vitamine C verbeteringen toonden en ook behielden tegen 10 deelnemers uit de PCA-groep.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen