Vitamine C verbetert gevoelige huid

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Toediening van vitamine C met behulp van microneedling of een behandeling met geluidsgolven verbeterde de huidelasticiteit en verminderde roodheid bij proefpersonen.

 Aan het onderzoek namen vijfentwintig gezonde proefpersonen deel in een leeftijd van 25 tot 63 jaar. De deelnemers hadden een gevoelige gezichtshuid gepaard gaande met roodheid (erytheem). De behandelingen vonden plaats op zes momenten met tussenperiodes van telkens twee weken. Bij iedere behandeling werd 500 mg vitamine C toegediend in een vloeistof die met behulp van microneedling of sonoforese in de gezichtshuid werd gebracht. Sonoforese is een behandeling die gebaseerd is op geluidsgolven. Door de geluidstrillingen wordt de huid als het ware poreus gemaakt en kunnen stoffen dieper doordringen. Bij microneedling worden op hoge snelheid minuscule gaatjes in de huid gemaakt. Door de microwondjes komen groei- en helende factoren vrij, wat zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine. 

Beide behandelingen leidden tot een significante verbetering van de huidelasticiteit. Ook gingen de behandelingen gepaard met een significante afname van roodheid. De grootste afname van roodheid werd waargenomen na toediening van vitamine C in combinatie met microneedling. Beide behandelingen werden goed verdragen.

Toediening van vitamine C met behulp van microneedling en sonoforese is een effectieve manier om de structuur van een gevoelige gezichtshuid te verbeteren. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.