Vitamine E bij radiotherapie (1)

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Uit Frans onderzoek is gebleken dat de behandeling met een combinatie van pentoxyfylline en vitamine E bij jonge vrouwen die in de kinderjaren zijn bestraald vanwege kinderkanker, de door bestraling geïnduceerde fibroatrofische schade in de baarmoeder vermindert. Dit maakt de kans op een zwangerschap groter.
De studie betrof 6 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 31 jaar. Ze waren 25 jaar eerder voor kinderkanker behandeld met radiotherapie, waaronder ter plaatse van het bekkengebied. Vier vrouwen kregen een hormoonvervangende therapie vanwege primaire amenorhoe, twee vrouwen hadden een normale menstruele cyclus. De behandeling bestond uit een combinatie van 800 mg pentoxyfylline en 1000 IE vitamine E per dag gedurende tenminste 12 maanden. Voor en na deze behandeling werd, aan de hand van ultrasoon onderzoek, de dikte van het endometrium, het baarmoedervolume en de slagaderlijke doorbloeding van de baarmoeder bepaald.
Uit de resultaten bleek dat alle 6 patiënten op alle gemeten waarden significante verbeteringen lieten zien. Daarnaast werd de behandeling met pentoxyfylline en vitamine E goed verdragen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen